Joko sinä osaat sähkön säästön ABC:n?

Sähkön säästäminen on tärkeä puheenaihe kaikkialla, asuu sitten missä päin Eurooppaa tahansa. Ukrainassa käytävä sota vaikuttaa parhaillaan sähköenergian hintaan, sillä Euroopan maat eivät osta enää sähköä Venäjältä.

Pelättyä sähköpulaa ei kuitenkaan talvella esiintynyt edes joululeivonnan ja kinkun paiston aikana, joten seuraavaksi juhlitaankin kevättä!

Pääsiäinen iloineen ja riemuineen on jo kohta täällä

Pääsiäinen on lupaus tulevasta keväästä. Tiesitkö, että erittäin suosittu juhla Pääsiäinen 2023 tarkoittaa mukavaa tekemistä, munkkien paistoa, siman juontia ja hauskan pitoa yhdessä ystävien kera. Pääsiäisen 2023 aikaan suurimmat lämmityshuolet ovat jo poissa, joten uuni lämpenee pääsiäisleivonnaisia varten ilman suurempaa sähköenergian säästämistä.

Pääsiäispöydän kattamiseen sopivat keväiset pöytäliinat ja servetit löytyvät

tietenkin verkosta. Perinteiset värittämistä vailla olevat pääsiäismunat tekevät kenestä tahansa taiteilijan ja muistathan, että kaikki pääsiäisnoidat eivät todellakaan ole lentäneet piiloon Kyöpelinvuorelle. Erilaisille pääsiäisasuille ja illan tullen pyjamille löytyy varmasti käyttöä.

Vai olisitko kenties mieluimmin iloinen pääsiäispupu pitkine korvineen tai pääsiäisen aito kunkku pääsiäiskukko auringonkeltainen puku ylläsi kirkkaanpunaisine helttoineen? Kaikki tarvittava löytyy kätevästi verkosta. Pääsiäistä voi siis juhlia ilman suuria sähkökuluja hyvän sähkösopimuksen avulla.

Minkälainen sähkösopimus sinulla on?

Tutkitaanpa asiaa hieman tarkemmin. Oikeanlaisen sähkösopimuksen valitseminen auttaa säästämään energiaa ja pesemään vaikkapa pyykkiä silloin, kun se on kaikkein edullisinta.

  • Pörssisähkö

Pörssisähkön hinta muodostuu Nord Pool sähköpörssissä, joka on Pohjoismaiden yhteinen sähköpörssi. Pörssisähkön hinta perustuu sähköenergian sen hetkiseen kysyntään ja tarjontaan.

  • Pakettisähkö

Moni pitää pakettisähköä kaikkein edullisimpana sähkövaihtoehtona. Pakettisähkö, kuten kiinteähintainen sähkösopimuskin laskutetaan aina kiinteähintaisesti. Pakettisähkösopimus tuo kuluttajalle mahdollisuuden

sopimukseen, jossa hän saa sovitun kWh määrän mukaisesti sähköenergiaa käyttöönsä kuukausittain ja vuosittain.

  • Kiinteähintainen sähkö

Kiinteähintaisessa sähkösopimuksessa sähkön hinta pysyy päivittäin aina saman hintaisena. Sähkön hinta on saman hintaista riippumatta siitä, kuinka paljon kuluttaja sähköä käyttää.

Hyviä vinkkejä sähkön säästöön

  • Laske huoneen lämpötilaa yhdellä tai kahdella asteella ja käytä ilmalämpöpumppua lämmittämiseen
  • Sammuta valot kun poistut kotoa, ethän pidä valoa turhaan huoneissa

jossa et itse ole

  • Vältä sähkösaunan käyttöä äläkä pidä laitteita turhaan valmiusvirrassa

Oletko sinä suomen taitavin sähkönsäästäjä? Asia voi olla juuri niin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *